Rugăciuni în cinstea Divinei Îndurări

„Iubirea lui Dumnezeu este floarea, iar îndurarea este rodul ei”.
Rugăciune la Isus preamilostiv
O, Isuse, prietenul inimii mele, Tu ești singurul meu refugiu, salvarea mea în furtunile vieții, odihna mea în greutățile lumii.
Tu ești pentru mine pacea în ispite, sprijinul în orele triste și biruință în lupta ce o duc pentru a aduce suflete în Împărăția Ta. Numai Tu poți să înțelegi cât de mult suferă un suflet care se convertește, care tinde la sfințenie.
Tu neâncetat ne ierți, ne înalți și ne înveți cum să te iubim mai mult!
De aceea, Isuse, mă încred în Tine!

Consfințire la Isus preamilostiv
Preamilostive Isuse, eu mă consfințesc cu totul și pentru totdeauna Ție. Ajută-mă să devin un adevărat instrument al îndurării Tale.
<< O, Preasfântă Inimă a lui Isus, din care a țâșnit sânge și apă ca izvor de îndurare pentru noi, mă încred în Tine >> Amin.

Rugăciune prin mijlocirea Sfintei Faustina
O, Isuse, care ai făcut din Sfânta Faustina adoratoarea și ucenica infinitei Tale Îndurări, dăruiește-mi prin mijlocirea ei harul de care am nevoie.....și fă să primesc întotdeauna cu iubire voința Ta preasfântă.
Ca păcătos ce sunt care aleargă la Tine, am dreptul la milostivirea Ta, după cum Tu însuți ai asigurat-o pe Sfânta Faustina, și unesc voința mea de a deveni mai bun cu întreaga viață de jertfă și de dăruire a slujitoarei Tale.
Răsplătește, te rog, virtuțile sale și ajută mizeria mea, primind această rugăciune pe care ți-o prezint cu toată încrederea ce o am în bunătatea Ta și în mijlocirea ei. Amin.

Sub ocrotirea Îndurării Tale
Sub ocrotirea Îndurării Tale, alerg, o, Doamne plin de iubire și bunătate.
Deși sunt mizerabil și păcătos, mă încred în îndurarea Ta, deoarece Tu ești Părintele îndurărilor și Dumnezeul alinărilor (2Cor. 1,3), de care niciodată nu s-a auzit să se spună că ai fi părăsit o inimă plină de încredere în îndurarea Ta. Amin.

Niciun comentariu: